nieuws

Klaasje Zevensterstraat is weer begaanbaar dankzij RTV Rijnmond

ROTTERDAM - De Klaasje Zevensterstraat in Hoogvliet is verkozen tot Gladste Straat van het Rijnmond-gebied. De straat was een van de ruim zeventig straten die waren aangedragen tijdens de actie "Rijnmond de Gladste".
De straat is rond 13.00 uur schoongemaakt door medewerkers van RTV Rijnmond en hulptroepen van Rotterdam Airport.
Bewoonster Jeanet Antonisse meldde de straat aan bij Rijnmond de Gladste. Ze is blij dat de straat weer begaanbaar is gemaakt: "Het ergste vond ik dat de mensen van de Thuiszorg zulke risico's moesten nemen om bij me te komen. Ze komen me iedere dag helpen om mijn steunkousen aan te trekken, want dat kan ik zelf niet. De ene keer viel er een van haar fiets, de andere keer hadden ze grote moeite om met de auto over de parkeerplaats te rijden. Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben dat daar dankzij de actie van RTV Rijnmond een einde aan is gekomen."
Een andere bewoneer: "Eindelijk wordt er iets aan gedaan. Je zou zeggen dat de huismreester van de flats er wel iets aan zou doen, maar er gebeurde niets. Ik ben blij dat ik nu weer goed bij mijn auto kan komen. Ik ben bijna 80, maar ik ga drie keer in de week 7 kilometer joggen."
Desiree Breedveld van Rotterdam Airport leverde materieel en vrijwilligers om de ijs- en sneeuwresten op te ruimen: "Wij hebben zelf de stroefste straat van de Rijnmond - onze start- en landingsbaan. Daarom voelen we ons verplicht om de gladste straat een handje te helpen."
Bedrijven en particulieren hebben in totaal ruim 300 kilo zout gedoneerd om te gebruiken bij het schoonmaken.
Het RTV Rijnmond Zoutlied
Jack Kerklaan pleegt een overval op een zoutwagen.
foto's: Klaasje Zevensterstraat / Nominatie voor Terpsingel Spijkenisse