nieuws

RIVM: drie nieuwe coronadoden, vijf ziekenhuisopnames

© Pixabay
Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 6100, zo schrijft het RIVM in de update van donderdag. Er zijn sinds woensdag drie nieuwe sterfgevallen. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met vijf. In totaal zijn 11.863 coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.
Er zijn iets meer nieuwe sterfgevallen dan woensdag, toen meldde het RIVM twee nieuwe coronadoden. Dinsdag waren dat er vijf. Het aantal nieuw gemelde ziekenhuisopnames van donderdag ligt tussen het niveau van de afgelopen twee dagen in. Woensdag werden er zes nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, dinsdag waren dat er drie.
Het aantal geregistreerde besmettingen in Nederland staat inmiddels op 49.914: een toename van 111 personen ten opzichte van woensdagmiddag. Dat is een iets grotere toename dan woensdag.
"Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden", meldt het RIVM.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier