nieuws

RIVM: drie nieuwe coronadoden, zes ziekenhuisopnames

© Pixabay
Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 6103, zo schrijft het RIVM in de update van vrijdag. Er zijn sinds donderdag drie nieuwe sterfgevallen. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met zes. In totaal zijn 11.868 coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.
Er zijn evenveel nieuwe sterfgevallen als donderdag, toen meldde het RIVM ook drie nieuwe coronadoden. Woensdag waren dat er twee. Het aantal nieuw gemelde ziekenhuisopnames van vrijdag is ook vergelijkbaar met dat van de afgelopen twee dagen. Donderdag werden er vijf nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, woensdag waren dat er ook zes.
Het aantal geregistreerde besmettingen in Nederland staat inmiddels op 50.005: een toename van 96 personen ten opzichte van donderdagmiddag. Dat is een iets kleinere toename dan donderdag.
"Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden", meldt het RIVM.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier