Actiegroep plakt bananen op Rotterdamse rechtbank

Uit protest tegen het verbod op demonstraties tegen het coronabeleid is de rechtbank in Rotterdam zondagmiddag beplakt met bananen. De actiegroep Virus Waanzin maakt hiermee het statement "bananenrepubliek".

De kromme, gele vruchten zijn met tape op onder meer de toegangsdeur van het gebouw geplakt. Volgens Willem Engel van de actiegroep is het de bedoeling dat bij elke rechtbank in Nederland bananen worden bevestigd. 

Virus Waanzin voelde zich tijdens verschillende rechtszaken niet serieus genomen, legt Engel uit op Radio Rijnmond. De actiegroep keert zich tegen het coronabeleid van het kabinet. Dat is volgens Engel niet eerlijk en niet transparant. "Wij zijn voor de waarheid en de vrijheid."

Malieveld

In verschillende steden, waaronder Rotterdam, zijn demonstraties van Virus Waanzin de afgelopen dagen verboden. Vorig weekend liep het protest op het Malieveld in Den Haag uit de hand.

Ondanks het demonstratieverbod zijn ook deze zondag toch demonstranten naar het Malieveld gegaan. Meerdere personen zijn aangehouden, meldt Omroep West. Waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag heeft een noodbevel uitgevaardigd. Op het Malieveld roept de politie om dat iedereen die zich niet aan het noodbevel houdt in de boeien wordt geslagen.

Wat de rechtbank gaat doen met de bananen, is niet duidelijk. De rechtbank was zondag niet bereikbaar voor commentaar.
  


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws coronavirus rechtbank Rotterdam
Deel dit artikel: