RIVM: twee nieuwe coronadoden, drie ziekenhuisopnames

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 6107, zo schrijft het RIVM in de update van maandag. Er zijn sinds zondag twee nieuwe sterfgevallen. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met drie. In totaal zijn 11.874 coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Er zijn meer nieuwe sterfgevallen dan zondag, toen meldde het RIVM geen nieuwe coronadoden. Zaterdag waren dat er net als vandaag twee. Het aantal nieuw gemelde ziekenhuisopnames van maandag is ook vergelijkbaar met dat van de afgelopen twee dagen. Zondag werden er eveneens drie nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, zaterdag was dat er één.

Het aantal geregistreerde besmettingen in Nederland staat inmiddels op 50.223: een toename van 78 personen ten opzichte van zondagmiddag. Ook dat is een soortgelijke stijging als de afgelopen dagen.

"Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden", meldt het RIVM.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

Afbeelding

Meer over dit onderwerp:
Nieuws coronavirus RIVM
Deel dit artikel: