nieuws

RIVM: zes nieuwe coronadoden, drie ziekenhuisopnames

© Pixabay
Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 6113, zo schrijft het RIVM in de update van dinsdag. Er zijn sinds maandag zes nieuwe sterfgevallen. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met drie. In totaal zijn 11.877 coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.
Er zijn meer nieuwe sterfgevallen dan maandag, toen meldde het RIVM twee nieuwe coronadoden. Zondag waren dat er nog nul. Het aantal nieuw gemelde ziekenhuisopnames van dinsdag is vergelijkbaar met dat van de afgelopen dagen. Maandag en zondag werden er per dag ook drie nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, zaterdag was dat er één.
Het aantal geregistreerde besmettingen in Nederland staat inmiddels op 50.273: een toename van 57 personen ten opzichte van maandagmiddag. Dat is een iets lagere stijging dan de afgelopen dagen.
"Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden", meldt het RIVM.
Deze dinsdag publiceerde het RIVM voorlopig de laatste dagelijkse update met nieuwe coronacijfers. Vanaf nu komt het Rijksinstituut elke dinsdag met een wekelijkse update.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier