nieuws

Sliedrecht mag sportvelden niet verplaatsen

ROTTERDAM - De gemeente Sliedrecht hoopt met de provincie Zuid-Holland toch nog een akkoord te bereiken over verplaatsing van de velden van voetbalvereniging Sliedrecht buiten de bebouwde kom. De velden liggen nu nog ingeklemd tussen de A15 en het spoor.
Sliedrecht wil ze aan de andere kant van de goederenspoorlijn vestigen. Door de verhuizing zou het bedrijventerrein, waar het sportpark nu in gevestigd is, zich verder kunnen uitbreiden. De plek waar de nieuwe sportvelden moeten komen bestaat nu uit weiland.
Het gebied maakt onderdeel uit van een lint van weilanden tussen Gorinchem en Kinderdijk. De Drechtsteden hebben plannen om er een groene zone van te maken, met bossen en recreatiemogelijkheden. Deze groene long moet een overgangszone vormen tussen bebouwing van de gemeenten langs de rivier de Merwede en het Groene Hart landinwaarts.
De provincie blijft op dit punt dwarsliggen. Het idee van een regiopark goed vindt Zuid-Holland goed, maar sportvelden passen daar niet in. Die gelden namelijk met hun gebouwen en parkeerterreinen als bebouwing en niet als een groenvoorziening. De gemeente Sliedrecht hoopt er in gesprekken met de provincie nog uit te komen.
De Voetbalvereniging Sliedrecht wil graag snel duidelijkheid. De trainingsvelden, tribune, kleedkamers en kantine zijn dringend toe aan een renovatie. Als de velden binnen een paar jaar zouden verhuizen heeft die renovatie weinig zin.