Sportscholen weer open: 'Zweten, maar wel met mate'

Veel sportschoolhouders hebben reikhalzend uitgekeken naar 1 juli, de dag dat ze weer open mogen. Zo ook bedrijfsleider Latif van Woman's World Fitness & Health op de Rotterdamse Hilledijk. Sporten zal daar na de heropening anders dan voorheen zijn. "We doen het even een tandje lager, in verband met het verspreiden van de viruspartikels. Zweten, maar dan wel met mate."

Een extra ingang, zeep en desinfectiemiddel, sporten op afspraak en voortdurend de apparaten poetsen. Latif legt alle extra maatregelen uit. "In de lockers mogen alleen de broodnodige spullen, dus geen enorme jassen en tassen. Daarmee houden we de boel veilig." De sauna's en douches zijn gesloten. Ook heeft hij thermometers aangeschaft, die bij de entree op afstand de temperatuur van een gast kunnen aflezen. 

De telefoon stond bepaald niet stil sinds bekend werd dat de sportscholen per 1 juli weer open mogen. "Ik ben blij voor mezelf, maar vooral voor mijn leden. Ze hebben hun netwerk gemist, hun vriendinnen", zegt Latif. "Dit was een moment dat ze voor zichzelf konden gebruiken, om weer op te laden. Weg van thuis, van school, van alle anderen dingen die energie slurpen." 

Woman's World Fitness is zoals de naam zegt een puur vrouwelijke sportschool. "Veel vrouwen hebben toch nog een schaamte voor hun lichaam. Of voor hun lichaam een geest, zoals ik dan zeg. Je hoeft je nooit te schamen voor je lichaam. Je bent wie je bent en je kunt alleen nog maar beter worden." 

En of de mannelijke bedrijfsleider dan niet een beetje illegaal aanwezig is? "Ach, ik ben vooral voor achter de schermen. De lessen worden door dames gegeven." 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: