nieuws

Facebook laat Rotterdamse site blokkeren

ROTTERDAM - De Amerikaanse vriendensite Facebook heeft ervoor gezorgd dat een site van een Rotterdamse kunstenaar geblokkeerd is. Walter Langelaar had een machine op internet bedacht om van virtuele vrienden af te komen. Facebook dreigt met verdere acties.
Bijna duizend mensen hebben zich al ontdaan van hun 'virtuele identiteit'. Nog eens vijfduizend mensen zouden in de rij staan om hetzelfde te doen.

Internationale media

Het project heeft aandacht gekregen van bekende technologiesites als Techcrunch en Lifehacker, maar ook media als de BBC en buitenlandse kranten besteedden er aandacht aan.
Volgens Langelaar heeft Facebook ,,zichzelf in de voet geschoten'' nu het conflict veel discussie veroorzaakt over de privacy op internet. Ook krijgen de kunstenaars van alle kanten hulp om de machine weer goed te laten opereren.
Geen Hyves
Via Suicidemachine.org is het niet mogelijk om Hyvesvrienden te verwijderen. Langelaar noemde de grootste netwerksite van Nederland ,,oninteressant'' en ,,knullig''. ,,Wij richten ons op social networks met meer dan honderd miljoen gebruikers.''
Langelaar is niet van plan om aan de eisen van Facebook tegemoet te komen. Hij wil de site binnenkort weer online brengen.