nieuws

Excelsior zonder beperkingen begonnen aan nieuw seizoen: 'Erop klappen en er overheen gaan'

Excelsior is officieel begonnen aan het seizoen 2020/2021. De Kralingers trainden woensdagochtend voor het eerst. Zaterdag 12 juli staat de eerste oefenwedstrijd, uit bij FC Antwerp op het programma.
In de weken daarna staan er onder meer ook uitwedstrijden tegen Genk, TOP Oss en FC Dordrecht op het programma. Ook zal Excelsior in augustus weer een trainingskamp beleggen in Delden. Dat was vanwege het coronavirus uit de planning geschrapt, maar trainer Marinus Dijkhuizen is blij dat ze toch gaan. "Ze zeiden in Delden dat ze, na 21 jaar op rij, Excelsior niet een jaar konden missen. Ze hebben aangeboden om te komen en daar ben ik blij om. Ik ben een voorstander van trainingskampen."
Excelsior heeft nog een paar data, waaronder op het trainingskamp in Delden, open staan voor meer oefenduels. "Er is ook nog een verplichte wedstrijd vanuit de Keuken Kampioen Divisie op Fox. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat FC Den Bosch. En het liefst zou ik er nog één eredivisieploeg bij hebben", aldus Dijkhuizen.

Duelkracht

De selectie van Excelsior trainde voor het eerst sinds maanden weer met duelkracht. "Ik heb geen enkele terughoudendheid gezien", zei trainer Marinus Dijkhuzien. "Erop klappen en er overheen gaan. Iedereen is super blij en fanatiek dat hij er weer is", aldus Luigi Bruins.
Elias Mar Omarsson was er nog niet bij. Hij is nog op vakantie in zijn geboorteland IJsland en sluit zaterdag aan. Op het veld stonden wel de nieuwe aanwinst Mats Wieffer en stagiair Reuven Niemeijer. De aanvallende middenvelder is clubloos en probeert in de aankomende weken een contract af te dwingen. Hij kwam eerder uit voor Heracles Almelo en FC Emmen.
Excelsior verwacht dat Brandon Ormonde-Ottewil snel weer richting Woudestein komt. De verdediger werd na de winterstop gehuurd van FC Dordrecht en staat daar nog officieel onder contract. Dijkhuizen verwacht dat dit snel rond gaat komen.
Ook kon de club melden dat het nog een jaar verder gaat met Tobias Kleijweg. De verdediger had een aflopend contract en kwam vanwege blessures nauwelijks in actie voor Excelsior. Hij zal op amateurbasis aansluiten.

Middenvelders

Met het meetrainen van Niemeijer en het aantrekken van Wieffer hoopt Excelsior de minimale bezetting op het middenveld op te kunnen vangen. "We zijn duidelijk nog op zoek. We zijn in gesprek met twee jongens voor de controlerende positie. En daarnaast willen we nog een centrale verdediger halen", geeft de Excelsior-trainer aan.
Vooral het vertrek van Rai Vloet, en daarmee veertien doelpunten, is moeilijk vervangbaar. "Vloet is een aderlating. Hij heeft een goede move naar Heracles Almelo gemaakt en dat geeft aan dat Excelsior gewoon een goed podium is. We hebben nog steeds veel doelpunten met Omarsson, Ahmad Mendes Moreira en Thomas Verhaar. Maar de goals van een nummer tien zijn we kwijt, dus daar zijn we nog wel naar op zoek", besluit Dijkhuizen.
Bekijk hier de beelden van de eerste training van Excelsior van het seizoen 2020/2021. Marinus Dijkhuizen en Luigi Bruins vertellen hoe dat is gegaan.