nieuws

Amerikaan krijgt 2,5 jaar cel voor seksueel misbruik van 12-jarig meisje in hotel

De Amerikaan heeft het proces niet bijgewoond
De Amerikaan heeft het proces niet bijgewoond
De Amerikaan James B. is veroordeeld voor seksueel misbruik van een 12-jarig meisje in het Rotterdamse Hilton-hotel. Hij krijgt 2,5 jaar cel. Daarnaast moet B. het meisje een schadevergoeding van 4000 euro betalen.
De 50-jarige verdachte lokte het meisje in juni van het vorig jaar mee naar het hotel. Hij had haar leren kennen via het online paardenspel Star Stable.
"James B. had in de chats gesproken over het islamitisch geloof van het meisje. Hij had gezegd dat zij niet naar Pakistan moest gaan omdat zij dan uitgehuwelijkt zou worden. Als zij vrij wilde zijn, moest zij met hem meekomen naar de VS", valt te lezen in het vonnis van de rechtbank.
James B. heeft seksueel misbruik zelf altijd ontkend. Volgens hem was het meisje vrijwillig meegegaan en hadden zij geen seks gehad.Lees meer: Verdachte van ontucht met 12-jarige mag terug naar VS

DNA-bewijs

Maar volgens de rechtbank zijn de verklaringen van het meisje over de seksuele contacten betrouwbaar en wordt het ondersteund door DNA-sporen.
De rechtbank Rotterdam neemt het B. kwalijk dat hij "op planmatige wijze te werk is gegaan en dat hij misbruik heeft gemaakt van het overwicht dat hij had door het zeer grote leeftijdsverschil."
De Amerikaan is teruggegaan naar zijn land. Hij is terminaal ziek en de verwachting is dat hij op korte termijn zal overlijden. De rechter heeft bij de straf wel rekening gehouden met zijn ziekte. Daarom valt de straf lager uit dan de vier jaar cel die justitie had geëist.Lees meer: OM eist vier jaar cel voor misbruik 12-jarig meisje in Hilton-hotel