nieuws

Celstraf geëist tegen Rotterdamse ambtenaar voor fraude

© Adobe Stock
Justitie heeft anderhalf jaar cel geëist tegen een voormalige ambtenaar van de gemeente Rotterdam wegens fraude. De Utrechter zou tussen de vier en zeven ton hebben weggesluisd naar eigen rekeningen.
Het geld was subsidie voor projecten tegen jeugdwerkloosheid. De ambtenaar had ook een bedrijf, dat bij de projecten betrokken was. Volgens justitie liet hij zichzelf uitbetalen voor werk dat nooit is verricht.
Justitie zegt dat het geld terechtkwam bij zijn vrouw en zoon. Tegen hen zijn werkstraffen van 100 en 200 uur gevraagd voor witwassen.
De ex-ambtenaar ontkent. Volgens hem is zijn werk altijd goedgekeurd door de gemeente Rotterdam en de regio-gemeenten. Hij zegt nu werkloos en persoonlijk failliet te zijn.
De strafrechter in Rotterdam doet waarschijnlijk over twee weken uitspraak. Eerder heeft de civiele rechter al bepaald dat de ambtenaar het geld moet terugbetalen. Lees meer: Liveblog: Ambtenaar sluisde vier tot zeven ton naar eigen rekeningLees meer: Rotterdam wacht nog steeds op geld na fraude ambtenaar

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl