nieuws

Kerstmarkt Dordrecht opnieuw afgelast

De Kerstmarkt in Dordrecht gaat ook dit jaar niet door. Vorig jaar zorgde een storm ervoor dat het traditionele feest in de Dordtse binnenstad na een dag werd afgelast. Dit jaar ziet de organisatie geen mogelijkheid om de Kerstmarkt met de anderhalvemeterregel door te laten gaan.
Een Kerstmarkt met alle beperkingen die de coronacrisis met zich meebrengt doet volgens de organisatie geen recht aan de verwachtingen van het publiek en de inwoners van Dordrecht.

Aan de late kant

Het besluit lijkt vroeg te komen, maar volgens organisator Gerben Baaij is het tegendeel waar. "We hadden nu al moeten beginnen met de organisatie. We zijn eigenlijk al aan de late kant. Het zou kunnen dat de regels tegen die tijd versoepeld zijn. Wat net zo goed zou kunnen, is dat we een tweede golf krijgen en dat het niet mag", zegt Baaij.
Je moet volgens hem niet onderschatten wat de voorbereidingstijd van een kerstmarkt is. "Je kunt niet zeggen: we wachten tot 15 oktober en dan gaan we hem daarna organiseren. We zetten elk jaar de eerste stappen alweer in februari."

Vaccin

De organisatie gaat wel kijken hoe er straks in december toch wat meer levendigheid voor ondernemers en de horeca in Dordrecht kan komen.
Of het volgend jaar wel echt doorgaat? "Met de kleine slag om de arm dat er dan een vaccin is, beloof ik plechtig dat de kerstmarkt in Dordrecht in 2021 de allermooiste wordt die de wereld ooit gezien heeft", lacht Baaij.
Het besluit van de afgelasting is door de gemeente in overleg met de organisatie van de Kerstmarkt genomen. Het evenement trekt jaarlijks zo'n 350 duizend bezoekers overal vandaan.
De kerstmarkt in Dordrecht werd in 2019 na een dag afgelast vanwege voorspelde zware windstoten.
Lees meer: Kerstmarkt Dordrecht afgelast met oog op veiligheid: 'We gelasten niet zomaar af'