nieuws

Gemeente Rotterdam wil maximum aantal nachtvluchten Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport
Rotterdam The Hague Airport © Rick Huijzer
Om de overlast van vliegtuigen in de nacht in te perken, moet de gemeente Rotterdam bij het Rijk aandringen op een maximum aantal nachtvluchten van en naar Rotterdam The Hague Airport. Daarvoor is donderdag een motie aangenomen in de gemeenteraad.
Ook moet de gemeente actiever omwonenden betrekken bij besluiten en inzetten op een zogenaamd overlastverminderingsmodel. Dat betekent dat het vliegveld mag groeien wanneer de overlast vermindert.

Te vaag

In de huidige plannen staat alleen dat het aantal geplande nachtvluchten op Rotterdam The Hague Airport afneemt. Dat vindt de Rotterdamse raad te vaag. Omwonenden willen weten waar ze aan toe zijn. Daarom moet er een maximum aantal nachtvluchten worden afgesproken.
Al deze aangenomen moties lopen vooruit op de nieuwe luchtvaartnota van de overheid. Die nota bepaalt de koers van de luchtvaart in Nederland voor de komende vijf jaar. Met de moties draagt de gemeenteraad van Rotterdam het college op om deze wensen mee te nemen als die met het Rijk gaat praten over de ontwikkeling van Rotterdam The Hague Airport.

Meer en eerder in gesprek

Daarnaast moet het college van de Rotterdamse raad meer en eerder in gesprek met omwonenden en met RTHA over het nieuwe luchthavenbesluit.
Ook wil de raad dat Rotterdam niet alleen een groeiscenario moet maken voor de luchthaven, maar ook een krimpscenario.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl