nieuws

Quintis Ristie over corona in Suriname: 'Het virus krijgt ineens een gezicht'

Het land telt tot nu toe ruim vijfhonderd besmettingen en dertien doden door het coronaviris, maar volgens televisiepresentator Quintis Ristie heeft corona nu plotseling een gezicht gekregen. Deze week raakten enkele parlementsleden besmet. Een van hen is voorzitter Ronnie Brunswijk.
"Het wordt plotseling heel serieus," zegt de Rotterdamse acteur en presentator die sinds begin maart in Suriname zit. "Tot die tijd was het meer een ver-van-mijn-bed-show." Lees meer: Quintis Ristie maakt van de nood een deugd tijdens lockdown in Suriname
Ook in Suriname gelden er al een langere tijd maatregelen. Er is een avondklok van 20:00 tot 05:00 uur, overdekte markten zijn gesloten en het openbaar vervoer rijdt niet.
Ondanks de besmettingen van de parlementsleden, zitten er toch versoepelingen aan te komen. "Ook hier proberen ze het nieuwe normaal te introduceren en daar wordt ook veel voor gepleit. Maandag mogen examenstudenten weer naar school en gaat het ov weer rijden."
De aanpak van de coronacrisis is enigszins vergelijkbaar met dat van Nederland. "Er wordt hier veel uitgegaan van de verantwoordelijkheid van de burger. Dus afstand houden, veel handen wassen en mondkapjes dragen."