nieuws

Spanjaard rijdt in Rotterdam rond in auto die officieel niet bestaat

De auto met valse Hongaarse exportplaten.
De auto met valse Hongaarse exportplaten. © Team Verkeer politie Rotterdam
In Rotterdam-Zuid is een Spanjaard aangehouden die onder invloed van drugs achter het stuur zat. Zijn auto bleek valse kentekenplaten te hebben en werd in beslag genomen. Hij kon met diverse boetes op zak weer gaan.
De automobilist werd donderdagochtend met een bijrijder uit Spanje stilgezet op de Hillelaan ter hoogte van de Rijnhaven. Hij bleek in ons land een auto te hebben gekocht en kreeg daar van de verkoper valse Hongaarse exportplaten bij.
Het voertuig stond in ons land als uitgevoerd te boek en bestond dus officieel niet. "Zo kan je hier gewoon rond blijven rijden zonder verzekering en wegenbelasting. En boetes komen niet aan", schrijft de politie.
Bij zijn aanhouding bleek de Spaanse dertiger onder invloed van verdovende middelen. Op het bureau zijn een aantal boetes uitgeschreven. Daarna kon hij gaan. "Te voet", voegt de politie toe. De auto wordt vermoedelijk verbeurd verklaard.
Hoe lang de man al in Nederland was en wat hij hier deed, wilde hij niet zeggen. De politie doet nog onderzoek naar de verkoper van de auto.