Rijnmond Helpt: Aantal aanvragen voor voedselbank van Loes blijft oplopen

Tijdens de coronacrisis heeft presentator Sander de Kramer van Rijnmond Helpt, samen met de Stichting Rotterdam Mooier Maken, heel wat mensen en initiatieven in de regio een extra steuntje in de rug gegeven. Nu gaat hij terug naar een aantal oude bekenden om te zien hoe het met ze gaat.

Dit keer gaat hij langs bij Loes die een eigen voedselbank is begonnen en thuis nauwelijks meer ruimte had voor haar spullen. Zij kreeg enkele weken geleden een grote vriezer om alles op te slaan.

Tekst gaat verder onder de video.

Hier bleef het niet bij voor de 'de moeder van Rotterdam-Schiebroek'. Ze kreeg ook nog eens een blokhuit dankzij de inzet van Rijnmond Helpt.

Tekst gaat verder onder de video.

Sander de Kramer komt nu voor de derde keer langs bij Loes om te kijken hoe het nu gaat met haar eigen voedselbank. Ze laat zien dat ze eindelijk weer door haar eigen huis kan lopen dankzij de grote vriezer en de blokhut.

Ondertussen loopt het aantal aanvragen voor haar verzamelde producten op. "Ik help nu rond de zeventig mensen. Als het drukker wordt, help ik de mensen die het het hardst nodig hebben."  Op groente en fruit na, krijgt Loes ruim voldoende nieuwe voorraad binnen voor haar voedselbank. 

Deel dit artikel: