nieuws

Lina loopt stage in verpleeghuis tijdens coronalockdown: 'Ik weet nu dat ik echt in de zorg wil werken'

Stage lopen tijdens de coronalockdown in een Rotterdams verpleeghuis, je zal er maar aan staan. Studente Verpleegkunde Lina Melfor (25) twijfelde geen moment. "Ik heb tranen gelaten om de bewoners die overleden zijn, maar ik ben er ook sterker van geworden."
Het is niet iets wat ze in de schoolbankjes van het Albeda Zorgcollege heeft geleerd. Met beschermende kleding bewoners verzorgen en hen ook een hart onder de riem steken. En dat in een extra zware periode waarin familieleden hun dierbaren in het verpleeghuis niet meer mogen bezoeken. "Het is heftig. Je doet je best en je wil de mensen liefde geven", vertelt Lina.
Het overlijden van bewoners op haar stageplek, verzorgingshuis De Nieuwe Plantage, maakt diepe indruk op haar. "Het komt echt binnen als er iemand komt te overlijden aan corona. Terwijl je hoopt dat diegene beter wordt en de familie niet langs kan komen. Ik ben dan wel blij dat ik ze nog goed heb kunnen verzorgen. Ik weet nu dat ik echt in de zorg wil werken."
Tekst gaat door na de video
De Rotterdamse Lina is een van de tientallen studenten van het Albeda die in deze hectische periode stage lopen. Voor de school was het geen makkelijk besluit, om studenten ook tijdens de coronapiek ervaring op te laten doen.
"We hebben er lang en goed over nagedacht. Voor verpleegkundigen in opleiding is het erg leerzaam om in deze periode stage te lopen. Maar leerlingen die het spannend vinden of tot de risicogroep behoren, hoeven tijdens een corona-uitbraak niet naar hun stage", legt directeur Ingrid Tuinenberg van het Albeda Zorgcollege uit.
Stagebegeleider Nikki Mahes is blij met de hulp van Lina. Ze kan de extra handjes goed gebruiken. "We zien Lina niet als een stagiaire maar als een volwaardige collega die zich volledig inzet voor de bewoners. Ik ben erg trots op haar. "