Automobilisten rijden massaal door op afgesloten A20

Meer dan tachtig automobilisten hebben zondag een boete opgelegd gekregen toen ze op de A20 tussen het Terbregseplein in Rotterdam en Gouda reden. De weg is dit weekend dicht vanwege werkzaamheden.

De hoofdrijbaan is dicht, maar de rijbaan voor bussen, hulpdiensten en vrachtwagens is nog wel open. Automobilisten zagen hun kans schoon en pakten die rijbaan.

Vierentachtig automobilisten liepen zondag tegen de lamp en kregen van de politie een boete van 149 euro opgelegd. Zaterdag gingen ook al meer dan honderd mensen de fout in.

De politie laat ook weten dat zaterdag boetes zijn uitgeschreven voor het rijden in een onverzekerd voertuig, het los op schoot vervoeren van een baby en rijdend filmen. Eén bestuurder moest nog een openstaande boete van 429 euro afrekenen.

De snelweg gaat maandagom 05:00 uur weer open, maar zal ook volgend weekend weer dicht zijn.

teamverkeer

In verband met de werkzaamheden op de A20 bij Rotterdam was zaterdag 4 juli de gehele snelweg afgesloten van Terbregseplein richting Gouda. Dit resulteerde in verkeersoverlast op het omliggende wegennet. Hier had niet alleen u, maar iedereen last van. Als je er dan voor kiest om een gesloten verklaring te negeren en via de doelgroepstrook (bussen, vrachtwagens) een paar kilometer file te omzeilen kom je ons tegen. Resultaat: Circa 100 automobilisten kregen een proces verbaal van €149,-. Tevens werden er diversen processen verbaal uitgeschreven voor een onverzekerd voertuig, het los op schoot vervoeren van een baby en het rijdend filmen van onze werkzaamheden. Tevens mocht één van de bestuurders direct nog een openstaande bekeuring van €429,- afrekenen.

#haastigespoediszeldengoed

#politie #rotterdam #politierotterdam #teamverkeer #TVRdam #waakzaamendienstbaar #waakzaam #dienstbaar #verkeer #verkeerspolitie #audi #audiA6 #bmw #instapolice #trafficcops #instacop #trafficpolice #siv #police #cops ^EvdG

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: