nieuws

Wethouder sluit zwembad Pernis na weer een illegaal bezoek

© Pixabay
De gemeente Rotterdam heeft het zwembad in Pernis voor twee weken gesloten, nadat onbekenden eind juni 's nachts een duik in het bad hebben genomen. Het insluipen was voor het Sportbedrijf Rotterdam de overbekende druppel nadat vorig jaar meerdere incidenten gebeurden.
In 2019 was er onder meer een confrontatie tussen inklimmers en mensen die een besloten bijeenkomst bij het naastgelegen multifunctioneel centrum hadden. Een meisje verloor haar vinger, toen ze over het hek probeerde te klimmen.
Om herhaling te voorkomen kregen voorafgaand aan het zwemseizoen alle inwoners van Pernis een brief. Daarin stond, met verwijzing naar de gebeurtenissen van vorig jaar, dat de mensen werd opgeroepen het openluchtbad niet illegaal te betreden. Zou dat wel gebeuren, dan zou dat tot maatregelen leiden.
De gebiedscommissie van Pernis had verantwoordelijk wethouder Sven de Langen gevraagd om niet tot sluiting over te gaan. De CDA'er besloot dat advies niet op te volgen. Het zwembad gaat, als herhaling in de tussenliggende periode uitblijft, op 18 juli weer open.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl