nieuws

Politie zoekt mannen die meisje van 6 weken oud met dood bedreigden

© Pixabay
Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan een overval die op 18 februari plaatsvond in een woning aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam. Daarbij werd een wapen in de zij van een baby gedrukt.
Een vrouw is op 18 februari alleen in haar appartement met haar zes weken oude baby. Terwijl de baby in het wiegje ligt te slapen en de moeder tv kijkt, dringen twee mannen het appartementencomplex binnen. Daar nemen ze de lift naar het appartement van de vrouw.
Als de bel gaat, reageert de vrouw verbaasd. Ze verwacht niemand die avond. Wanneer ze de deur open doet, duwen twee mannen haar naar binnen en vragen ze om geld. De vrouw probeert de mannen te overtuigen dat ze geen contant geld heeft. Die denken dat ze liegt.
Een van de mannen richt een vuurwapen op de buik van de vrouw. De ander dreigt haar baby te vermoorden. Hij pakt het meisje op en drukt zijn pistool in haar zij. De moeder roept hysterisch: "Schiet mij dan maar neer! Maar niet mijn kind!" De baby wordt hardhandig teruggesmeten in het wiegje.
De mannen gaan er vandoor met de telefoon van de vrouw en een beetje cashgeld uit haar portemonnee. Als ze het pand verlaten, duwt een van de mannen de telefoon van de vrouw door haar brievenbus. Hij geeft hem terug. Daarna zijn ze spoorloos.
Het kind heeft geen letsel overgehouden door het smijten in het wiegje. Moeder heeft een trauma.
De politie vraagt mensen, die de mannen op de beelden van Opsporing Verzocht herkennen, zich te melden bij de politie.