Sliedrechtse papegaaien die vliegen door de straten hebben duizenden fans

Elke ochtend laat Dirk-Jan van der Steen zijn papegaaien vrij in de Sliedrechtse straten. Ze worden daarna overal gespot: van de Biesbosch tot Gorinchem. Vogelman Dirk-Jan heeft inmiddels meer dan 50 duizend volgers op Facebook. "Laatst kwamen mensen uit Tsjechiƫ naar Sliedrecht gereden om de vogels te zien."

De filmpjes die Dirk-Jan van zijn vogels maakt, zijn populair in binnen- en buitenland. "Mensen zijn vooral verbaasd dat de vogels steeds terugkomen vliegen", lacht de Sliedrechter.

Hij is niet bang dat ze niet terugkomen, want dat is tot op heden nog niet gebeurd. Dat komt door de training en omdat Sliedrecht inmiddels echt hun territorium is. 

Lokale vogels

"Als ik nieuwe vogels heb, is dat soms nog wel eens lastig met de lokale vogels zoals de kauwen." Maar als de nieuwelingen zich 'ingevochten hebben', horen ze er gewoon bij. 

In de buurt zijn ze inmiddels wel gewend aan de tropische vogels. Een buurtbewoner maakt zelfs prachtige foto's van de papegaaien met een telelens. Een paar schilders die in de buurt aan het werk zijn, kijken hun ogen uit. "Dat wilde vogels ook weer terugkomen. Ik vind het prachtig!", lacht de schilder.

Het trainen van papegaaien is de passie van Dirk-Jan. Zijn vogelzaak zit sinds jaar en dag op het hoekje van de Rembrandtlaan in Sliedrecht. Maar de dierenwinkel is inmiddels uit haar jasje gegroeid op deze plek. Eind juli opent Dirk-Jan een nieuwe grotere zaak in Sliedrecht en ja, ook daar mogen de vogels vrij vliegen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Sliedrecht Vogelaar
Deel dit artikel: