nieuws

Project om senioren vitaler te maken heeft succes

Bewegingsoefeningen, meer zicht op gezond eten en sociale contacten. Ouderen uit de Rotterdamse wijk Het Lage Land voelen zich gezonder dankzij het programma Thuis Onbezorgd Mobiel (TOM). Tijdens deze proef werden 73 senioren veertien weken begeleid door professionals op het gebied van bewegen en voeding voor meer kracht en vitaliteit.
Wethouder Sven de Langen van Volksgezondheid, Ouderen, Welzijn en Sport wil dit project in meer wijken in Rotterdam opzetten. "Het is belangrijk om goed voor onze ouderen te zorgen, zodat ze zo lang mogelijk gezond blijven. Dankzij TOM is er positieve aandacht voor gezond eten, gezond bewegen en sociaal welzijn.''

Kracht en balans

De bewegingsoefeningen worden gegeven door fysiotherapeuten. Ze zijn vooral gericht op kracht en balans. "Dat zijn andere oefeningen dan die je in de sportschool doet", zegt Fysiotherapeut Imke Vogelaar. "Je bent bij deze oefeningen voornamelijk bezig met hoe je stevig op de benen staat."
De 75-jarige Gemma Gennissen voelt dat ze na dit programma vitaler is. Het belangrijkste is volgens haar het sociale contact. "Je leeft er elke week naartoe."
Haar man Thomas Gennissen heeft het naar eigen zeggen niet willen missen. Hij let nu voornamelijk op zijn voeding. "Alles gaat nu met mate. Ook een borreltje."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl