nieuws

Cel en behandeling voor Rotterdamse ‘trouwstoetmepper’

De rechter in Rotterdam heeft de zogeheten trouwstoetmepper anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, opgelegd. Daarna moet hij in een kliniek worden behandeld. De 26-jarige man had vorig jaar augustus een politieman knock-out geslagen.
Agent Gert Jan de Jonge had de overlastgevende trouwstoet stopgezet op de Westzeedijk in Rotterdam. Toen hij een bruiloftsganger arresteerde, sloeg Shahid B. de agent van achteren neer.
Lees meer: Agent tegen de vlakte geslagen door deelnemer trouwstoetDe Jonge heeft nog steeds last van de mishandeling en kan niet fulltime werken. Tijdens de rechtszaak uitte hij felle kritiek op de familie van Shahid B. “Welke mensen laten iemand hulpeloos liggen en gaan dan feestvieren? Wat was er gebeurd als je in een fatsoenlijke familie was opgegroeid?”
Shahid B. is geregeld met justitie in aanraking geweest. Hij heeft meerdere stoornissen en een cannabisverslaving. Maar anders dan justitie vindt de rechtbank dat tbs niet noodzakelijk is.
Justitie had ook gevraagd een eerder opgelegde, voorwaardelijke straf van een jaar cel, te laten uitvoeren. Maar de rechtbank ziet daar vanaf.Lees meer: Justitie eist 18 maanden cel en tbs light tegen trouwstoetmepperLees meer: Rotterdamse agent heeft een les voor familie trouwstoetmepper
Gert Jan de Jonge was na afloop tevreden over de uitspraak. “De rechter geeft een duidelijk signaal af dat je van hulpverleners moet afblijven. Verder is het goed dat de verdachte behandeld gaat worden.”
Zou hij, na zijn uithaal naar de familie, nog met hen willen praten? “Ik heb niet de illusie dat ik dat kan beïnvloeden. Een aantal van hen zal ook worden berecht. Ik kan het dus nog niet afsluiten."