nieuws

Jongeren: 'Laat de pont tussen Groot-Ammers en Schoonhoven langer varen!'

© WikiMedia - Pont Schoonhoven - Groot-Ammers
Jongeren in de gemeente Molenlanden zijn een petitie begonnen om de nachtvaarten van de pont bij Schoonhoven te behouden.
Sinds de coronacrisis ligt de pont in het weekend vanaf middernacht aan de ketting en het ziet er niet uit dat de regeling snel wordt versoepeld, zegt jongerenplatform Young4Waard.
Zij zeggen dat jongeren in de dorpen rond de Lek de dupe zijn van het besluit omdat zij vaak in Schoonhoven of Gouda op school zitten of werken. Zij hebben nu geen mogelijkheden om hun vrienden in het weekend te zien. Ook het openbaar vervoer in de polder ligt 's avonds vrijwel stil.
"Nu de maatregelen rondom het coronavirus zijn versoepeld, hadden we ook gehoopt dat er wat meer mogelijkheden waren om vrienden en bekenden te bezoeken", zegt Bo van Uitert van Yougn4Waard. "Want je mág elkaar weer zien, maar als je aan deze kant van het water woont moet je eerder terug omdat anders de pont niet meer vaart."
De petitie is sinds donderdag ruim 600 keer getekend. De handtekeningen worden volgende week overhandigd tijdens de raadsvergadering van de gemeente Molenlanden.

Lees meer


Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl