nieuws

Dordtse tuinders vinden tóch nieuwe plek

De ondergang dreigde, maar de Dordtse volkstuindersvereniging De Vrije Tuinder heeft toch een nieuwe plek gevonden voor haar leden. Die is gevonden achter het sportcomplex Schenkeldijk, waar ooit het omstreden plan Golf & Wonen gerealiseerd moest worden.
De huidige volkstuintjes aan de Reeweg-Zuid moeten plaatsmaken voor woningbouw. De gemeente Dordrecht trok 260-duizend euro uit voor verhuizing van de tuinders, maar die konden voor dat bedrag geen alternatieve locatie vinden.
Omdat de gemeente weigerde om méér geld uit te trekken leek de club ten dode opgeschreven. "Veel leden haakten af, maar gelukkig hebben we nu toch een plek gevonden. Ik ben hartstikke blij", zegt voorzitter Gijs Zevenhoven.

Sportcomplex Schenkeldijk

Ook wethouder Marco Stam is blij dat dit 'hoofdpijndossier' een happy end krijgt: "Er is bij het sportcomplex volop parkeerruimte en dat scheelt al gauw een ton. Verhuizing binnen het budget moet dus lukken."
Modelvliegclub Red Eagles reageert iets minder enthousiast op de nieuwe buren: "We zijn gisteravond door de gemeente geïnformeerd, dus dit overvalt ons nogal. En we zien op tekeningen dat de tuinders te dichtbij komen", zegt Bert Brillemans.
De oud-bestuurder van de modelvliegers wijst op een veiligheidscontour van tweehonderd meter rondom het vliegveld. "Daarbinnen mogen geen mensen komen in verband met de veiligheid." Stam zegt dat dat probleem wordt opgelost.
Ook Zevenhoven gelooft dat. "Misschien moeten de Red Eagles een stukje opschuiven. Ik denk dat we er wel uit komen." Hij hoopt begin volgend jaar naar de nieuwe plek te kunnen verhuizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl