Gorinchemse slaat haar hond dood nadat hij in huis plast

Een vrouw uit Gorinchem heeft maandagochtend haar hond gedood nadat hij in huis had geplast. Als boze reactie tijdens het opdweilen van de urine gaf ze de hond een tik met de stok van de dweil. Het dier klapte hierdoor tegen de muur en overleed.

De dode dwergkees is door medewerkers van de dierenambulance meegenomen. Ook een chihuahua, de andere hond van de vrouw, werd door hen meegenomen. Dit om te zorgen dat het dier niets overkomt.

De 27-jarige vrouw is aangehouden en verhoord. Ze moet zich verantwoorden voor de rechter.

wa_jdegroot

Naar aanleiding van het onderstaande bericht doe ik jullie even een update:

Allereerst, ik begrijp jullie emotionele reacties al te goed! Maar om iemand met de dood te bedreigen, dat is echt een stap te ver. Stop hier dan dus ook mee! Gelukkig valt het op dit account mee, maar beledigingen en/of dreigementen worden op dit account niet getolereerd. Strafbare of kwetsende opmerkingen zullen worden verwijderd.
Nog steeds zijn wij met de zaak bezig en wij zoeken uit wat er nu precies is gebeurd. Een collega van onze dierenpolitie doet dit onderzoek en werkt hierin nauw samen met het Openbaar Ministerie.

Vanochtend een melding gekregen van een hondje wat dood zou zijn geslagen. Bleek dat een Pommeriaan in de woning op de grond had geplast. De 27 jarige eigenaresse pakte de dweilstok om de urine weg te dweilen. Uit nijd gaf zij het hondje een forse tik met de dweilstok waardoor deze tegen de muur klapte, wat het hondje het leven koste. De eigenaresse is daarop door ons aangehouden terzake art. 2.1 Wet Dieren en in Dordrecht gehoord door een collega van de dierenpolitie.
De dode Pommeriaan alsmede een chihuahua hondje zijn door medewerkers van de dierenambulance meegenomen. Met betrekking tot de Chihuahua is sprake van zaakwaarneming voor de veiligheid van de hond.
#hondje#dood#pommeriaan
#urine#rechter#hondje
#chihuahua #dierenpolitie
#dierenambulance#veiligheid
#dweilstok#zaakwaarneming
#wetdieren#wijkagentjaap
#gorinchem#lek&Merwede
#wetdieren#eenheidrotterdam

Deel dit artikel: