nieuws

Kitesurfer uit Sommelsdijk gaat nu voor een vulkaan en gletsjer

"Het is een nieuw waagstuk, maar nog mooier dan het vorige." Roderick Pijls, Sommelsdijker, kitesurfer en model, laat zich opnieuw fotograferen op bijzondere plekken. Dit keer zijn een gletsjer en een vulkaan op IJsland uitgekozen.
De fotosessie maakt deel uit van het project The Last Line. Eerder liet hij zich fotograferen op een meer in Tanzania. "Het project toont de schoonheid van Moeder Natuur", legt Pijls uit. "En tegelijkertijd ook de kwetsbaarheid. Dat alles komt samen in één foto, met een atleet in een locatie waar hij niet thuishoort. Zo mooi is de natuur en we moeten oppassen dat we 'm niet verliezen."
Lees meer: Alles voor de foto - Sommelsdijker kitesurft op giftig heet meer
Na het giftige meer in Tanzania volgen nu dus een gletsjer en een vulkaan. "Het is nogal een klus. Het is in onherbergzaam gebied. Er moeten ook tenten mee, want het is een eind hiken naar de vulkaan", zegt Pijls.
Maar is het eigenlijk wel mogelijk om te kitesurfen ín een vulkaan? "We hebben gescout op basis van foto's", gaat Pijls verder. "Dan krijg je wel een beetje een beeld, maar de precieze diepte en de steilheid zijn lastig in te schatten. Hoe kom je in zo'n meer? Kan je de vulkaankrater makkelijk afdalen? Dat zien we daar pas."
Naast de vulkaan volgt er dus ook een fotoshoot op een gletsjer. Door de opwarmende aarde ontstaan er bovenop de gletsjers kleine meertjes. "Daar gaan we kitesurfen", zegt Pijls. "Het is een enorm mooi beeld, maar laat tegelijkertijd zien hoe kwetsbaar het is."