nieuws

Eén grote file vanaf Van Brienenoordbrug tot aan Algerabrug

© MyDrive
Door de afgesloten wisselstrook op de Algerabrug stond het verkeer vanaf de Van Brienenoordbrug richting Capelle aan den IJssel opnieuw muurvast. De file zorgde voor een vertraging van minimaal één uur voor verkeer vanaf de A16.
Weggebruikers vanaf Alblasserdam in de richting van Kinderdijk hadden ook last van vertraging. Omdat automobilisten richting Krimpen aan de Lek probeerden om te rijden via Kinderdijk, stond ook voor de veerpont vanuit Kinderdijk een flinke file. Lees meer: Chagrijn en gelatenheid bij automobilisten voor Algerabrug

Slagboomstoring

De drukte dinsdagavond voor de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel had ook te maken met een storing aan de slagboom in Capelle aan den IJssel. De slagboom moet voorkomen dat het verkeer in de spits via Capelle aan den IJssel naar Krimpen aan de Lek rijdt en daar invoegt op de Algeraweg.
Door een storing kon de slagboom niet naar beneden. Dat leidde dinsdag in de avondspits tot extra vertragingen.
De werkzaamheden aan de brug zorgen al twee dagen voor opstoppingen en veel vertraging. Lees meer: Opnieuw verkeersinfarct in Krimpenerwaard door werkzaamheden Algerabrug
Het werk aan de Algerabrug startte 13 juli en zorgt voor veel files. De wisselstrook van de brug is afgesloten om deze te kunnen aansluiten op de nieuwe fly-over en de Nieuwe Tiendweg. De werkzaamheden duren tot 28 augustus.