nieuws

Ten onrechte bijna honderd nieuwe coronabesmettingen in Rotterdam-Rijnmond in dag tijd gemeld

© Pixabay
Het aantal coronabesmettingen in Rotterdam en omgeving is minder fors gestegen in een dag, dan eerder vandaag op de website van de GGD stond. In de Rijnmondregio zijn in een dag tijd 14 nieuwe besmettingen vastgesteld. Eerder leek er een stijging van bijna honderd besmettingen in een dag tijd, maar dat blijkt een fout te zijn geweest in de cijfers per gemeente door de GGD.
Het aantal besmettingen ligt juist iets lager dan afgelopen dagen. Maandag nam het aantal besmettingen toe met 35 nieuwe meldingen, afgelopen weekend werden 33 nieuwe besmettingen geconstateerd. In vier dagen tijd komt dat neer op een stijging van 82 besmettingen.
Het RIVM is dinsdag met cijfers gekomen die een langere periode beslaan. Volgens het Rijksinstituut zijn er sinds begin deze maand 143 besmettingen bij gekomen in Rotterdam. Daarmee staat Rotterdam bovenaan de lijst van gemeenten met meeste besmettingen.

Bijeenkomsten

Volgens de GGD is de toename van het aantal besmettingen te wijten aan meer bijeenkomsten in de familiesfeer zoals feestjes en bruiloften, en religieuze samenkomsten.
Ook zijn er meer besmettingen bij arbeidsmigranten, contactberoepen en mensen die dicht op elkaar moeten werken zoals in de zorg, de haven en de industrie.
In totaal zijn er in de regio Rotterdam-Rijnmond 586 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl