nieuws

Recyclingbedrijf Peute vertrekt na 60 jaar uit Dordrecht

Het Dordtse recyclingbedrijf Peute Recycling verhuist volgend jaar naar het Nedstaal-terrein in Alblasserdam. Peute krijgt daar een directe verbinding met binnenvaartterminal BCTN. "Dit scheelt elke dag honderden vrachtwagenritten die wij van de A15 halen." Voor het project krijgen ze geld uit de regiodeal die maandag is toegekend.
"De nieuwe logistiek is niet meer eenvoudig over de weg maar juist het gebruik van water", zegt managing director John van den Heuvel. Hij hoopt straks een groot gedeelte van alle vracht met binnenvaartschepen te vervoeren.
De tachtig medewerkers van het bedrijf verwerken 1,2 miljoen ton papier en plastic per jaar. Maar liefst zestig procent van alle Nederlandse gemeenten brengt hun ingezamelde papier naar Peute Recycling. Het Dordtse bedrijf recyclet al het ingezamelde papier en plastic en exporteert het onder meer naar Azië.
Het Nedstaal-terrein ligt maar zes kilometer van hun huidige locatie in de Dordtse Tweede Merwedehaven. Daardoor kunnen alle medewerkers straks meeverhuizen.

Regiodeal

Het rijk kwam maandag met 22,5 miljoen voor de Drechtsteden en Gorinchem. Het geld gaat naar projecten die de regio 'toekomstbestendig' en aantrekkelijker moeten maken. De deelnemende gemeenten verdubbelen het bedrag waardoor er ruim 45 miljoen beschikbaar komt voor innovatieve plannen.Lees meer: Drechtsteden en Gorkum krijgen 22,5 miljoen uit regiodeal-pot