nieuws

Chagrijn en gelatenheid bij automobilisten voor Algerabrug

Automobilisten in de file voor de Algerabrug reageren met chagrijn en gelatenheid op de werkzaamheden waarbij de wisselstrook is afgesloten. Voor de Algerabrug ontstaan vaker files, "maar zeker niet zo lang en ook niet zo vroeg", vertelt een weggebruiker.
De werkzaamheden zorgen voor lange vertragingen van soms wel een uur. Dat zorgt voor veel 'irritatiepuntjes'. Ook op het tijdstip van de werkzaamheden komt kritiek: "Ik denk dat de gemeente dacht dat er veel mensen thuis aan het werk waren, maar dat is niet het geval. En de scholen zijn nog open", zegt een automobilist.
Dat het werk aan de brug nodig is, begrijpen de automobilisten wel. "Het moet gebeuren, het is niet anders."

Afgesloten wisselstrook zorgt voor vertraging


Het werk aan de Algerabrug startte 13 juli en duurt tot 28 augustus. De wisselstrook van de brug is afgesloten om die te kunnen aansluiten op de nieuwe fly-over en de Nieuwe Tiendweg.
De werkzaamheden zorgen al sinds de start voor grote vertragingen. Volgens wethouder Anthon Timm van de gemeente Krimpen aan den IJssel is er de afgelopen weken veel aandacht besteed aan de verbreding van de Nieuwe Tiendweg. De werkzaamheden aan de wisselstrook bij de Algerabrug zijn daardoor onderbelicht gebleven. Lees meer: Eén grote file vanaf Van Brienenoordbrug tot aan Algerabrug
Beide werkzaamheden maken deel uit van het project De Grote Kruising. De kruising van de N210 met de Nieuwe Tiendweg en de Industrieweg wordt aangepakt, omdat de constructie verouderd is en kan verzakken. De werkzaamheden moeten ook de doorstroming verbeteren.