nieuws

Grondstoffen voor amfetamine gevonden op Goeree-Overflakkee

© Politie
Bij een inval in Melissant heeft de politie grondstoffen gevonden voor het maken van amfetamine. Het spul was goed voor het maken van ruim zevenduizend kilo amfetaminepasta. Ook werden er vier gestolen auto's aangetroffen.
Douaneambtenaren wilden op de Plataan in Melissant een bestelbus controleren. De bestuurder wist te ontkomen, maar liet de bus achter. In de bus werden 127 jerrycans zoutzuur en 49 zakken wijnsteenzuur gevonden.Lees meer: Rioolonderzoek wijst uit: speedgebruik op Goeree-Overflakkee bijna vier keer zo hoog als in AmsterdamDaarna werd een vervolgonderzoek ingesteld in een loods in Melissant. Daar werd nog eens 6000 liter zoutzuur gevonden. Ook stonden er vier omgekatte auto's.
De eigenaar van de loods, een 40-jarige man uit Oosterland, is verhoord. De eigenaren van de gestolen auto's zijn op de hoogte gebracht.
Recent bleek uit onderzoek dat op Goeree-Overflakkee het gebruik van amfetamines veel hoger is dan elders.Lees meer: Deze ex-gebruiker strijdt tegen de hardnekkige drugscultuur op Flakkee: 'Het wordt hier met de paplepel ingegoten'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl