nieuws

Gemeente Dordrecht: 'Meld verstopte putten bij ons'

Op de Reeweg-Oost in Dordrecht zijn woensdagochtend de putten en kolken leeg geschept, waarover bewoners hun beklag deden na de hoosbuien op 16 juni. Veel woningen en kelders kregen toen te maken met wateroverlast.
De gemeente Dordrecht liet daarna weten dat de riolen en gemalen 100% in orde waren, maar dat geen enkel systeem berekend is op enorme hoeveelheden hemelwater in korte tijd. Volgens bewoners waren verstopte kolken en putten de oorzaak.Lees meer: Wateroverlast in Dordrecht is volgens wethouder niet op te lossen
Vanmorgen bleek dat die inderdaad op diverse plekken volledig verstopt zaten met grond, bladeren en afval. De gemeente erkent het probleem en roept Dordtenaren op om verstoppingen altijd te melden via de website of app van fixi.
"Nu is het zo dat we elke kolk één keer per jaar onderhouden en op gevoelige plekken in de stad twee keer, maar als mensen ons tippen dat er eentje verstopt zit kunnen we daar sneller op reageren", zegt een woordvoerder.
Het onderhoud van kolken en putten heeft de gemeente Dordrecht overigens uitbesteed aan afvalbedrijf HVC. "En hoe goed dat onderhoud ook zal zijn, het is geen garantie tegen overstromingen bij extreme buien". aldus de gemeentelijk woordvoerder.Lees meer: Flinke buien zorgen voor wateroverlast, maar ergste achter de rug

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl