nieuws

Pasjessysteem en hogere hekken bij vernieuwd zwembad de Fakkel in Ridderkerk

"Hier klimmen ze niet meer over 't hek", lacht bestuurder André van Kesteren van zwembad de Fakkel. Het Ridderkerkse zwembad is de afgelopen maanden flink onder handen genomen. Zodat massale vechtpartijen, zoals in 2019, voorkomen kunnen worden. En om ervoor te zorgen dat gasten zorgeloos kunnen genieten. "Dáár gaat het vooral om."
In 2019 bestormden jongeren de hekken van zwembad de Fakkel en braken er massale vechtpartijen uit. Burgemeester Attema eiste destijds dat het zwembad orde op zaken ging stellen. En dat is nu ook echt gebeurd.
Een nieuw bestuur is begin dit jaar begonnen met de 'verbouwing'. Toegangspoortjes met een pasjessysteem, hogere hekken en een nieuwe 'routing' moeten er voor zorgen dat gasten zich veilig voelen. Ook zijn het binnen- en buitenzwembad niet meer tegelijkertijd open, zodat alles overzichtelijker is.
"Als mensen willen rellen, kunnen ze altijd rellen. Maar we kunnen ze het wel véél moeilijker maken", legt Van Kesteren uit.
Zodra iemand zijn toegangspas scant komt de bijbehorende pasfoto op een scherm te staan. Als deze foto niet matcht, wordt de bezoeker aangesproken.
Hij kijkt met een opgewekte blik naar de toekomst. Hij heeft samen met het team alles op alles gezet om het bad klaar te stomen voor deze zomer. De gasten genieten deze woensdag weer van de glijbanen en de ligweide. Van Kesteren: "We willen er voor zorgen dat mensen zich veilig voelen en een prettig verblijf kunnen hebben!"
Door corona zijn er maximaal 150 gasten welkom in het vernieuwde bad. Je moet dus even reserveren om je plekje te bemachtigen.