nieuws

'Tot zondagochtend veel verkeershinder'

strooien.cropresize.tmp.jpg
strooien.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Rijkswaterstaat verwacht tot zondagochtend hinder op de snelwegen. Volgens de dienst is het op veel plekken glad door een combinatie van sneeuw en harde wind. Door deze sneeuwjacht ontstaan onder meer sneeuwduinen.
Op de snelwegen is volop gestrooid maar doordat er weinig verkeer is, mengt de sneeuw zich niet met het zout. Soms is daarom maar een rijstrook berijdbaar. Rijkswaterstaat zegt met honderden strooiwagens en sneeuwschuivers in actie te zijn.
Minder openbaar vervoer
Ook het openbaar vervoer heeft last van het winterse weer. De Nederlandse Spoorwegen rijden dit weekend een gewijzigde dienstregeling.
Arriva in de Drechtsteden besloot aan het begin van de zaterdagavond enkele diensten te schrappen. De hele avond werd er door Arriva niet meer gereden op de buslijnen 17 en 75.
Botbreuken
In de regio Rijnmond waren er zaterdag regelmatig valpartijen door de gladheid. Alleen al in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam moesten vijftien mensen behandeld worden voor gekneusde of gebroken botten.
Toch had het ziekenhuis nog meer problemen verwacht. Er werden extra verpleegkundigen en gipsmeesters achter de hand gehouden, maar die hoefden zaterdag overdag niet te worden ingezet. Ook andere ziekenhuizen in Nederland hadden het relatief rustig.
In Dordrecht en omgeving waren er volgens de politie enkele tientallen aanrijdingen met vooral blikschade tot gevolg.
foto's: strooien / schaatspret op de weg in Abbenbroek