Excelsior verliest in België van Racing Genk

Excelsior oefende vrijdag in België tegen KRC Genk
Excelsior heeft de derde oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen KRC Genk verloren. De Belgische topclub was in de lege Luminus Arena met 4-1 te sterk voor de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen.
De Rotterdammers, die vorige week nog met 2-2 gelijkspeelden tegen Royal Antwerp FC, keken tegen de Belgische kampioen van 2019 al na vijf minuten tegen een achterstand aan. Theo Bongonda was het eindstation van een prima aanval van de thuisploeg (1-0).
Ook na die snelle goal waren de beste kansen voor de Belgen. Bongondo kreeg een tweede kans en ook Patrick Hrosovsky was gevaarlijk. Keeper Alessandro Damen stond twee keer op de goede plaats om een grotere achterstand te voorkomen. Aan de andere kant was Thomas Verhaar dreigend en kopte Stijn Meijer naast uit een vrije trap van Luigi Bruins.
Tien minuten voor rust verdubbelde Genk de marge. Bongonda maakte zijn tweede vanaf elf meter, nadat hij zelf onderuit was gehaald door Abdallah Aberkane (2-0). In de tweede helft wist Excelsior, na enkele onbenutte eerdere kansen, de aansluitingstreffer te maken. Omarsson scoorde na een lange pass van Siebe Horemans.
Lang konden de Kralingers daar niet van genieten, want enkele minuten later stond het alweer 3-1 door een goal van Neto Borges. In de slotfase liepen de Belgen nog verder uit na een goal van Cyriel Dessers.