nieuws

Kunsthal speelt in op wereldwijde hype: 28 tieners maken tiktok-filmpjes voor museum

Een bijzonder gezicht zaterdagmorgen langs de Westzeedijk in Rotterdam. 28 tieners dansten uren lang voor de Kunsthal. Het museum is bij de tijd en hield een heuse TikTok-performance voor talentvolle dansers.
Het is sinds dit jaar wereldwijd razend populair onder tieners: het sociale medium TikTok. Met behulp van deze app kan razendsnel een filmpje met muziek in elkaar worden gezet. Het medium wordt vooral gebruikt voor het opnemen en delen van dansjes. Vooral de hits Banana van Shaggy en Savage Love van Jason Derulo zijn mateloos populair. Lees meer: Rotterdamse stewardessen en piloten wagen zich aan Don't Rush-challenge
Mikayli Sanches en Chantalle Althoff uit Rotterdam waren twee van de tieners die zaterdag aan het kunstzinnige project van de Kunsthal meededen. "Ik ben verslaafd aan TikTok. Elke dag film ik wel een dansje," zegt Chantalle. "Het is leuk om naar dansjes te kijken en dan wil je het zelf ook doen," vult Mikayli haar aan.

Viraal gaan

Chantalle ziet TikTok en het project bij de Kunsthal als een mogelijk opstapje. "Mijn doel is om danseres te worden, dus misschien word ik er beter van." "Mij lijkt het wel leuk om eens viraal te gaan, maar dat gaat hem denk ik niet worden," zegt Mikayli lachend.
De 28 tieners oefenden de hele ochtend voor een TikTok-performance om deze vervolgens een aantal keer aan het toevallige passerende publiek te tonen. En om uiteraard te plaatsen op hun eigen TikTok pagina's.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl