nieuws

Filmwedstrijd 48 Hour Film Project dit jaar digitaal

Garbage won vorig jaar het 48 Hour Film Project Rotterdam
Garbage won vorig jaar het 48 Hour Film Project Rotterdam
Het 48 Hour Film Project Rotterdam gaat dit jaar door, maar wel in aangepaste digitale vorm. De loting van de genres, het inleveren van de films en ook de prijsuitreiking zijn dit jaar eenmalig alleen via de computer mogelijk.
Het 48 Hour Film Project is een competitie waarin filmmakers een genre, een personage, een rekwisiet en een dialoog toegewezen krijgen. Daarna hebben ze 48 uur de tijd om een korte film met die elementen er in verwerkt te maken.
Organisator Hans Groenendijk is blij dat de filmwedstrijd toch door kan gaan: "We hebben lange tijd onderzocht of het mogelijk was om in deze tijd een filmwedstrijd te organiseren. De filmindustrie komt weer op gang, de teams staan te trappelen en bruisen na de afgelopen maanden van creativiteit. We zullen de verschillende teams dit keer onderling niet fysiek met elkaar in contact brengen, maar gelukkig is er online heel veel mogelijk. Zo blijft de gezondheid in ieder geval voorop staan."
De filmwedstrijd wordt gehouden van 21 tot en met 23 augustus. De winnaar van deze eenmalige online editie van het 48 Hour Film Project wordt begin september online bekend gemaakt en mag deelnemen aan de wereldfinale in Washington.
Liefhebbers van het 48 Hour Film Project Rotterdam kunnen momenteel iedere donderdag terecht bij Rijnmond. In het programma Het beste van 48 Hours wordt teruggeblikt op de meest succesvolle korte filmproducties van de afgelopen acht jaar.Lees meer: Nieuwe Rijnmond-serie 'Het beste van 48 hours' trapt af met winnaar van vorig jaar

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl