nieuws

Marathon Rotterdam 2020 definitief afgelast: 'Een bittere pil en zuur voor iedereen'

De 40ste Marathon van Rotterdam gaat ook zondag 25 oktober niet door. De jubileumeditie is definitief verschoven naar volgend jaar. De marathon was oorspronkelijk gepland op 5 april, maar werd vanwege de coronacrisis verschoven naar het najaar. Maar volgens de organisatie is ook oktober niet realistisch, nu duidelijk is dat de anderhalvemetermaatregel voorlopig blijft gelden. De nieuwe datum is 11 april 2021.
"Een bittere pil en zuur voor iedereen die zich zo had verheugd op onze jubileummarathon," zegt organisator Mario Kadiks, "maar de volksgezondheid staat te allen tijde voorop. We willen de vijftigduizend deelnemers en honderdduizenden toeschouwers niet in gevaar brengen."
De organisatie wilde tijdig de knoop doorhakken, zegt Kadiks: "Daarbij is ook van belang dat wij de deelnemers duidelijkheid willen geven." De 17 duizend startbewijzen voor het uitverkochte jubileum blijven geldig tot volgend jaar.
Kadiks heeft nooit overwogen de marathon in afgeslankte vorm te organiseren: "Die zou geen schim meer zijn van het loopfeest dat wij voor ogen hebben. De grandeur moet blijven. Onze marathon is cultureel erfgoed."Lees meer: Voor marathonorganisator Mario Kadiks is een kleinere editie geen optie: 'Dat past niet bij de mooiste'
Burgemeester Aboutaleb zegt volledig achter het besluit van de organisatie te staan, maar vindt het ook jammer: "De marathon van Rotterdam is een begrip bij topsporters en recreatieve sporters wereldwijd. Iedere loper droomt over het mooiste parcours met de finish op de Coolsingel, toegejuicht door een menigte. Helaas blijft het bij dromen, dit jaar."

Lees meer:

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier