nieuws

Lopers teleurgesteld na afgelasting marathon: 'Heel erg jammer'

Het was even slikken voor hardlopers, toen zij op maandag hoorden dat hetgeen waar zij al geruime tijd voor trainen, door het coronavirus, ook in oktober niet door kan gaan: de veertigste editie van de Marathon Rotterdam.
"We hopen dat 11 april 2021 wel de datum gaat worden waarop het uiteindelijk toch nog wel kan gaan gebeuren", zegt Eric Brommert van hardloopwinkel Run2Day. Lees meer: Marathon Rotterdam 2020 definitief afgelast: 'Een bittere pil en zuur voor iedereen'
Zelf heeft hij de marathon meermaals gelopen, maar slaat al een aantal jaar over. Hij is namelijk ook race-manager bij de marathon. Dit betekent dat hij de kopgroep vanaf de motor begeleidt. "Ik weet wat teleurstelling is: als je jezelf hebt voorbereid en je kunt hem dan niet lopen, dat is heel jammer."
Hij legt uit dat de marathon voor Rotterdammers gigantisch belangrijk is. "Het is zo groots om in je eigen stad 42 kilometer te kunnen lopen. Als dat niet kan, is dat jammer. Zeker omdat het dit jaar de veertigste editie zou zijn." Lees meer: Voor marathonorganisator Mario Kadiks is een kleinere editie geen optie: 'Dat past niet bij de mooiste'

Volgend jaar

Maurits Morsink zou dit jaar voor het eerst een hele marathon lopen. "Die loop ik graag hier in Rotterdam, mijn eigen stad. Dus ik vind het jammer."
Hardloper Daan was van plan om voor een halve marathon te gaan: "Het is geen totale verrassing dat het niet doorgaat, maar ik vind het wel heel jammer." Hij vertelt dat de Marathon Rotterdam voor hem de reden is dat hij überhaupt is gaan hardlopen. "Maar, volgend jaar weer een editie toch?"

Surrogaat

Mark de Boer traint marathonlopers bij C.A.V. Energie in Barendrecht. "Onze app-groep loopt op dit moment vol met berichtjes van mensen die balen dat ze niet kunnen lopen na al de trainingen die ze hebben gedaan."
Voor de motivatie van de lopers is de afgelasting volgens De Boer niet super. "Dit is wel even een dingetje." Maar hij heeft een idee: " Misschien dat we zelf iets kunnen organiseren, een eigen marathon in de regio. Maar, dit is maar een surrogaat voor de echte. Zeker ten opzichte van de grote Rotterdam Marathon."
Hij vervolgt: "Iedereen zal de komende tijd even gas terugnemen en dan in december of januari weer de focus op Rotterdam gaan leggen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl