nieuws

Mogelijke transfer van Aké levert Feyenoord een half miljoen op

Nathan Aké
Nathan Aké
Nathan Aké staat volgens Britse media voor een transfer richting Manchester City. Feyenoord houdt de mogelijke overstap van de verdediger van Bournemouth nauwlettend in de gaten. Als de voormalig jeugdspeler daadwerkelijk voor 35 miljoen pond wordt getransfereerd, strijken de Rotterdammers zo'n 480.000 euro op.
Sinds 1 juli heeft de FIFA een nieuwe regel ingevoerd, waardoor de clubs van de getransfereerde speler ook een vergoeding krijgen bij een binnenlandse transfer. Tot deze maand gold dit alleen bij een overstap naar een andere competitie. Zo ontving Feyenoord bijvoorbeeld geen extra bedrag, toen jeugdproduct Georginio Wijnaldum in 2016 van Newcastle United naar Liverpool ging.
Nathan Aké kwam op zijn twaalfde van ADO Den Haag naar Varkenoord. Hij speelde vier jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord, voordat hij op zestienjarige leeftijd vertrok naar Chelsea. Volgens de richtlijnen van de FIFA zouden de Rotterdammers recht hebben op een solidariteitsbijdrage van 1,25 procent van de totale transfersom. Bij een bedrag van 35 miljoen pond is dat 484.000 euro. Overigens zou ADO Den Haag 0,25 procent ontvangen voor de dertienvoudig international, wat neerkomt op 96.750 euro.
Nathan Aké zou de eerste (jeugd)speler van Feyenoord zijn die een binnenlandse transfer maakt en zijn oude club op die manier geld oplevert.