nieuws

Meer dan dubbel zoveel nieuwe coronabesmettingen in Rotterdam

Uit de cijfers van het RIVM blijkt dinsdag dat er in Rotterdam de afgelopen dagen een toename is te zien in het aantal gemelde coronabesmettingen. In twee weken tijd zijn er 237 nieuwe coronabesmettingen in Rotterdam gemeld. Dat waren er in de twee weken daarvoor nog 96.
Er waren 2.694 bekende besmettingen in Rotterdam op 1 juli. Inmiddels zijn dat er volgens de laatste cijfers op 20 juli 2.950. Zeker de laatste paar dagen is er een duidelijke toename te zien.Lees meer: Waarom het aantal coronabesmettingen in de regio Rotterdam oploopt
Afgelopen zaterdag waren er in totaal in Rotterdam 2.895 coronabesmettingen bekend, tien meer dan de dag ervoor. Afgelopen zondag steeg het aantal nieuwe besmettingen met 22. Dat nam nog meer toe op maandag, toen er 33 werden gemeld. Dat was de grootste toename van deze hele maand. De toename nam op dinsdag weer af naar 23 nieuwe besmettingen.
Deze toename kan maar voor een klein deel worden verklaard doordat er meer wordt getest. Het deel van de mensen dat na een test het coronavirus bleek te hebben, steeg namelijk veel sneller.
Ook landelijk is er een sterkte stijging. Bovendien is de zogenoemde R-waarde, het aantal mensen dat door één besmet persoon wordt geïnfecteerd, gestegen tot boven de 1, naar 1,29.

Rest van de regio

De cijfers van andere gemeenten uit de regio zien er als volgt uit. Hierbij is het aantal besmettingen van de afgelopen twee weken (8 juli tot en met 21 juli) vergeleken met het aantal besmettingen in de twee weken daarvoor (24 juni tot en met 7 juli).