nieuws

Succesvol directrice Stedelijk Museum Schiedam gaat naar Bibliotheek Utrecht

Deirdre Carasso.
Deirdre Carasso. © Aad Hoogenboom
Deirdre Carasso vertrekt als directeur van het Stedelijk Museum in Schiedam. Ze gaat aan de slag bij de bibliotheek Utrecht.
"Ik ben er tot begin oktober. Nog genoeg te doen. En gelukkig kan ik echt nog even genieten van het museum, de bezoekers en de stad. Ik vind het wel moeilijk om weg te gaan", vertelt Carasso.
Voor de komst van Carasso verkeerde het Stedelijk Museum in Schiedam in de financiële problemen. In nog geen vijf jaar tijd maakte ze de hele organisatie weer gezond en verdubbelde het aantal bezoekers van het museum.
"Toen ik kwam kreeg ik de opdracht: meer bezoekers. Maar ook relevant worden voor de stad. En dat is wat we zijn gaan doen en dat ging gelukkig heel erg goed."
Vorig jaar won het Stedelijk Museum de BankGiro Loterij Museumprijs voor het publieksvriendelijkste museum van Nederland. Ook is de rijkssubsidie tot 2025 gegarandeerd.
Bij de bibliotheek gaat Carasso, net als in Schiedam, aan de slag om nieuwe mensen te bereiken. "Ik houd van kunst en boeken en van musea en bibliotheken. Nu mag ik in de stad waar ik woon gaan helpen met de verdere ontwikkeling van de maatschappelijke rol van de bibliotheek."
Lees meer: Stedelijk Museum Schiedam maakt kans op 250.000 euro subsidie per jaar
Lees meer: Zo Ben Ik Groot Geworden: Deirdre Carasso