nieuws

Oud-burgemeester Opstelten: 'Discriminatie bestaat, laten we dat beseffen'

De Rotterdamse oud-burgemeester Ivo Opstelten spreekt zich in de nieuwste aflevering van Ja Toch! Niet Dan? keihard uit tegen racisme. Volgens Opstelten moet iedereen in actie komen tegen racisme. "Wit of zwart, vrouw of man, homo of hetero: iedereen is gelijkwaardig,'' zegt hij.
"Discriminatie bestaat. Laten we dat beseffen. Maar ik vind dat iedereen daar tegen moet strijden. Iedereen moet persoonlijk mensen aanspreken als ze iets tegenkomen wat niet deugt. Dat is mijn boodschap. Dat vind ik buitengewoon serieus."

Niet tof

"Iedereen moet hier aan werken. Ontken racisme niet, maar strijd voor de gelijkwaardigheid van iedereen. Discriminatie is niet tof. Absoluut niet."
Opstelten vertelt ook hoe het is om opa te zijn, hoe handig hij is met social media ("ik sms") en van welke vakanties hij houdt ("mijn cruise gaat niet door").
De uitzending van Ja Toch! Niet dan? met Opstelten is woensdagavond op tv en boven dit bericht online te bekijken. Eerdere uitzendingen met Joke Bruijs, Paul Elstak en Shirma Rouse zijn ook nog te bekijken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl