nieuws

Valse seizoensstart voor Neptunus; meteen verlies tegen titelconcurrent

Neptunus-Amsterdam
Neptunus-Amsterdam
Curaçao Neptunus heeft zich bij de start van het nieuwe honkbalseizoen niet meteen kunnen revancheren tegen de Amsterdam Pirates. De Rotterdammers verloren in het eigen Familiestadion met 8-3 van de grote concurrent, aan wie Neptunus vorig jaar het kampioenschap moest laten.
De ploeg van coach Ronald Jaarsma kwam donderdagavond nog wel op voorsprong, via nieuwkomer John Polonius. Die kleine voorsprong bleef staan tot de vierde inning, waarin Amsterdam langszij kwam.
Daarna pakten de bezoekers door. Oud-Neptuniaan Kalian Sams sloeg in de achtste inning een grand slam homerun, waarmee Amsterdam uitliep naar een grote voorsprong. Dwayne Kemp en Gregory Muller sloegen namens de thuisploeg nog twee punten binnen en brachten de eindstand op 3-8.
Neptunus wilde donderdagavond juist revanche nemen op Amsterdam, na de pijnlijke 4-3 nederlaag in de Holland Series van vorig jaar. Die mogelijkheid is er nu komend weekend nog, als beide ploegen elkaar nog eens twee keer treffen. "Het resultaat dat je uit deze drie wedstrijden haalt zet meteen de toon voor de rest van het seizoen", zei Neptunus-coach Jaarsma een kleine twee weken geleden al tegen Rijnmond.Lees meer: Neptunus in volle voorbereiding op start honkbalseizoen: 'Willen elk jaar kampioen worden, maar dit jaar toch een beetje extra'