nieuws

Woongroep kan eindelijk samen dagje weg dankzij gulle gift

Het is een feestdag voor bewoners van de ASVZ-woongroep aan de Touwbaan in Sliedrecht. Door een eigen inzameling én een gulle donatie van de lokale kringloopwinkel beschikt de woongroep voor jongeren met een verstandelijke beperking vanaf nu over twee vierpersoonsfietsen. "Een uitkomst voor ons!"
De woongroep bestaat momenteel uit vijf kinderen, maar daar komt binnenkort een zesde bij. Plek genoeg dus op de fietsen voor álle kinderen en twee begeleiders. "Zo kunnen we er lekker een dagje op uit met zijn allen", zegt begeleider Linda Waardenburg.
En dat is precies wat de jonge bewoners nodig hebben, zegt begeleider Kirsten de Groot. "Deze kinderen hebben een ernstige verstandelijke beperking. Ze kunnen zich normaal moeilijk op een activiteit concentreren, maar dit is heerlijk. Ze zijn buiten en zien van alles."

Gulle donatie van de kringloopwinkel

Om de fietsen te kunnen aanschaffen, benaderde de woongroep verschillende sponsoren. "Toen we de helft van het benodigde bedrag bij elkaar hadden, heeft de kringloopwinkel uit Sliedrecht ons de andere helft gegeven", zegt begeleider Esmée Lodder.
Het doet Arie De Ruiter van de kringloopwinkel deugd om de blije gezichten te zien als de fietsen voor het eerst worden gebruikt. De winkel maakt elk jaar de helft van hun omzet over naar goede doelen. "Ze voerden destijds actie en wij vonden het een leuk idee. Toen zij een aanvraag indienden, hebben we die gehonoreerd." En dus deed de winkel een bijdrage van zo'n tienduizend euro.
Een zware inspanning is het niet voor de begeleiders. "Dat klopt, want er zit trapondersteuning op", legt Kirsten uit. "Wij hoeven zelf dus minder te doen."
Zes weken lang trekken de verslaggevers door de regio tijdens de Zomertoer, Bestemming Rijnmond. Deze week wordt Dordrecht en de rest van de Drechtsteden uitgelicht op tv, radio, de website en sociale media. De verhalen en reportages zijn hier terug te vinden.