nieuws

Politie pakt 21-jarige Spijkenisser op voor doodsteken Robby Klomp

Robby Klomp.
Robby Klomp. © Politie
De politie heeft vrijdag een 21-jarige Spijkenisser aangehouden, op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Rozenburger Robby Klomp. Die werd eind december vorig jaar neergestoken op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse.
De 44-jarige Robby werd die avond uitgenodigd voor een etentje bij een bevriend stel in Spijkenisse. Ook een andere vriend, die honderd meter verderop woont, at mee. Deze man ging als eerste weg.
Maar toen hij thuiskwam, merkte hij dat er mannen in zijn tuin staan die naar binnen wilden. Hij belde om hulp. Robby rende met het bevriende stel en de vriend naar de belaagde woning aan de Rammenasdreef.
Zij zagen de mannen en riepen dat ze moesten verdwijnen. De mannen vluchtten in een zwarte Seat Ibiza. Maar toen Robby riep dat hij het kenteken had genoteerd, stopten ze en stapten ze uit.Lees meer: Beelden van vluchtauto daders doodsteken Robby
De vriend rende naar huis om de politie te waarschuwen. Robby moest zich tegen vier man verdedigen. Hij werd diverse malen in zijn rug gestoken en overleed ter plekke.Lees meer: Man overleden na steekpartij in Spijkenisse
De politie doet nog verder onderzoek naar de overige verdachten en vraagt nog altijd om tips.