nieuws

Op kanosafari? Dat kan ook gewoon om de hoek

Professioneel natuurfotograaf Marco de Paauw bezocht de mooiste plekken op allerlei continenten, maar om mooie natuur- of dierenfoto's te maken hoef je wat hem betreft helemaal niet ver te reizen. De Biesbosch is volgens hem het mooiste natuurgebied van Nederland en dat laat hij Rijnmond graag zien vanuit een kano.
"Veel mensen associëren de natuur of een oerwoud per definitie met het buitenland, maar dat hoeft absoluut niet. Er zijn echt grote overeenkomsten tussen de Biesbosch en de Amazone", zegt de fotograaf.
De Paauw bezocht zelf onder meer de Amazone en verschillende gebieden in Afrika, hij was een tijd in Peru en woonde in Brazilië. Op reis maakte hij wel het een en ander mee met wilde dieren. "Ik heb een groothoekopname gemaakt van wolven en van een walrus. Die kwam vlak voor me uit het water. Ik had toen een groep mensen bij me en die schrokken zo, dat ze begonnen te huilen."
Tekst gaat verder onder de foto's van Marco de Paauw

De Biesbosch is praktisch de achtertuin van de Sleeuwijkse fotograaf. Regelmatig vaart hij door het gebied waar onder meer bevers, vossen, arenden en ijsvogels zitten. Ook organiseert hij workshops natuurfotografie voor liefhebbers van alle niveaus.
"Het grootste compliment wat ik van mensen dan kan krijgen, is dat het net voelt alsof ze op vakantie zijn. Mensen gaan altijd naar het buitenland, maar hebben niet in de gaten dat onder de rook van Rotterdam dit fantastische natuurgebied ligt."
Lees meer: Eindeloze mogelijkheden in de Biesbosch: 'Je vaart hier drie keer in de rondte en dan zie je nog niet alles'
Zes weken lang trekken de verslaggevers door de regio tijdens de Zomertoer, Bestemming Rijnmond. Deze week wordt Dordrecht en de rest van de Drechtsteden uitgelicht op tv, radio, de website en sociale media. De verhalen en reportages zijn hier terug te vinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl