nieuws

Bijna duizend toeschouwers toegestaan bij Sparta - NAC

De selectie van Sparta op het veld van Het Kasteel.
De selectie van Sparta op het veld van Het Kasteel. © Mischa Keemink (VK Sportphoto
Sparta zal het oefenduel met NAC, op zaterdag 22 augustus, gebruiken als test om supporters tot het stadion toe te laten. De Rotterdamse club laat 750 supporters toe op de Denis Neville-tribune en 200 toeschouwers op het ereterras.
Mocht deze test goed verlopen, dan kan het aantal worden opgeschroefd naar maximaal 3.300 toeschouwers in totaal. Op elke tribune zullen dan 750 mensen kunnen plaatsnemen.
In een gezamenlijk opgesteld coronaprotocol, waarin is opgetrokken met Feyenoord en Excelsior, is een clubspecifiek protocol gemaakt. Dit alles in overleg met de veiligheidsregio, de gemeente Rotterdam, GGD, GHOR en de politie.
Sparta zegt binnenkort te informeren over de kaartverkoop van Sparta - NAC. "Wij gaan gezien de toegestane capaciteit het niet voor elkaar krijgen om iedereen tevreden te stellen", zegt directeur Manfred Laros op de clubwebsite.
"Graag doen wij een beroep op alle Spartanen om zich aan de nog te publiceren richtlijnen en regels te houden en deze stap naar het spelen met (beperkt) publiek te koesteren, te behouden en zodra mogelijk verder uit te breiden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl